zondag 15 augustus 2010

van West naar Oost, zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus

Een overheerlijk ontbijt geeft energie om toch op zoek te gaan naar een hotel in Georgetown de hoofdstad van Penang. Het is en blijft druk en als we een hotel gevonden hebben moeten we wachten tot 4 uur 's middags om in te checken. Dat gaan we niet doen. We besluiten om dan in twee stappen de West-Oost verbinding te doen, dus met een overnachting.
Ergens in het midden ligt het merengebied en dat zal zeker hiervoor mogelijkheden geven.
Inderdaad, Pulau Banding is een eilandje midden tussen de meren en heeft een fantastisch Resort: Belum Rainforest Resort. We hebben tijdens de reis veel regen en dat is wat lastiger met rijden. In het rainforest is het overigens prachtig weer ;-)
Het resort maakt veel goed. 's Avonds een heerlijk buffet. We besluiten een extra nachtje hier te blijven om niet steeds onderweg te zijn en van de goede mogelijkheden te genieten.
De volgende dag maken Annie en Louis een uitstapje per boot met gids naar een plek waar de Rafflesia goed verstopt en lastig bereikbaar bloeit, of liever gezegd net is uitgebloeid. Jammer voor Annie maar de bloem is te moeilijk te bereiken met haar knie handicap.
Daarna bezoeken we met onze gids en met de bootsman de Orang Asli gemeenschap, de oudste bewoners van Maleisie. Renske voelt zich niet goed en gaat niet mee, maar 's avonds is ze in voor een spelletje kaarten en is ze weer 'in the mood'
Iedere nacht de airco is niet altijd een voordeel: veel lawaai en soms ook een niet goede afstelling is shit. Het voordeel blijft met airco, dus de airco blijft aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten