zondag 15 augustus 2010

3,4 en 5 augustus, Perhentian Besar, heerlijk.

Een heerlijk vruchtensapje, zwemmen of snorkelen in zee, zonnen (en verbranden), lezen, wandelen en dat alles in willekeurige volgorde. Dan ook nog gezellig spelletjes doen met Lidy, Jelle en Wies.

We ontmoetten Lidy met haar kinderen Jelle en Wies als we de tweede avond een eetgelegenheid zoeken. Jelle heeft ontdekt hoe hij een aapje wat aan een touwtje zit kan laten genieten door met een stokje over zijn lijfje te aaien..
Als we eten, zitten we naast hen. Wies vraagt na het eten of we zin in een spelletje hebben, dat hebben we en we hebben lol met een voor ons onbekend spel wat geloof ik Boonanza heet. De rest van de dagen hier trekken we veel met elkaar op en later zullen er ook kaartspelletjes gespeeld worden.
Ik heb mazzel als ik hoor dat we de reserve geheugenkaart van Lidy mogen lenen voor gebruik in de onderwatercamera van Martijn. Deze kunnen we goed gebruiken als Renske en ik een snorkeltocht gaan maken.
Donderdag gaan we weer op dezelfde manier als we gekomen zijn terug naar de vaste wal en we vervolgen onze reis richting Kuala Lumpur, wat we over enkele dagen willen bereiken.
We reizen door het druksbevolkte moslimgebied en Renske en Annie voelen zich op de plaatsen waar we stoppen en mensen ontmoeten niet op hun gemak door het bekeken worden en de afkeuring in de blikken van de moslimvrouwen. Ook met vieze toiletjes onderweg maken we ruimschoots kennis...
Renske mist haar eigen kamer een eigen plek en haar vriendinnen en heeft heimwee. Ze gaat er goed mee om. We rijden een behoorlijk stuk en zoeken bij een Turtle Sanctuary een slaapplaats, wat we vinden in een rustig resort. Maar geen turtles vandaag. Wel een eetgelegenheid waar we goed eten maar welliswaar geen toppunt van hygiene...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten